top of page
  • Kamupak-tiimi

Kamupakin hygienia


Viruksen aikoihin ihmisiä saattaa mietityttää, että voiko omia kestopakkauksia käyttää turvallisesti ja miten ravintolat tai kahvilat suhtautuvat asiaan. Moni kahvila on kieltänyt lähiaikoina noudon omiin kahvikuppeihin minimoidakseen viruksen leviämisriskit. Me suhtaudumme virukseen äärimmäisellä vakavuudella Kamupakilla ja teemme myös parhaamme estääksemme Covid-19 leviämisen tekemällä mm. etätöitä kotoa käsin. Kamupakin kiertopalvelu on alusta pitäen suunniteltu niin, että pakkaukset pestään suljetussa kierrossa turvallisesti, jonka vuoksi Kamupak-rasiaa on turvallista käyttää myös viruksien aikoina. Me haluamme kertoa avoimesti Kamupakin käyttäjille sekä sidosryhmille rasioidemme pesuprosessista, joka on tarkoin valvottu sekä toteutettu. Meille on ollut aina ensisijaisen tärkeää taata, että jokainen rasia palautetaan kiertoon turvallisesti sekä puhtaana. Tässä muutamia asioita, joita huomioimme jatkuvasti Kamupakilla: - Kaikki rasiat pestään ja kuivatetaan teollisissa pesutiloissa. Tilat ovat elintarviketarkastajien hyväksymät, sekä noudatamme heidän ohjeita. Kamupakilla on myös oma pesumanuaali, jota kaikki Kamupak-kumppanit sitoutuvat noudattamaan. Kiinnitämme erityistä huomiota pesutyöntekijöiden hygieniaan minimoidaksemme riskit. Siirrämme astiat suoraan puhtaisiin kuljetuslaatikoihin kuivauksen jälkeen, jolloin puhtaat astiat eivät altistu ympäristötekijöille.


- Tutkimme kaikki rasiat silmämääräisesti ja teemme säännöllisiä hygieniatestejä pestyille rasioille, jotta voimme puuttua mahdollisiin poikkeamiin pesuprosessissa ja voimme toimittaa puhtaita astioita takaisin kiertoon.

- Seuraamme kiertomääriä ja astioiden kuntoa, jotta voimme poistaa rasian kierrosta mikäli se on kulunut loppuun. Näin takaamme, etteivät bakteerit jää pesiytymään pintoihin ja palvelun hygieniataso voidaan taata.

- Olemme valinneet rasian materiaaliksi polypropyleenin, joka on helppo pestä eikä se toimi hyvänä kasvualustana mikrobeille.

Pidetäänhän huolta toisistamme ja karsitaan edelleen tarpeettomia kertakäyttöpakkauksia arjestamme.


bottom of page